Hlavní obsah

Policisté v ulicích Washingtonu přes hodinu naháněli medvídě

Washington

Roční medvídě se zatoulalo do ulic amerického hlavního města, podle agentury ITAR-TASS skoro až do sousedství ruského velvyslanectví, než se odborníkům podařilo zvíře o váze asi 45 kilogramů uspat, vyvézt za město a vypustit do lesů.

BEZ KOMENTÁŘE: Medvídě vypustili ochránci do divočiny

 
Článek

Podle listu The Washington Post bylo zvíře zhruba rok staré a "velice neškodné". Policisté medvěda lapili po štvanici trvající půldruhé hodiny a nejprve se jej snažili umístit v zoologické zahradě, ale ta jej odmítla přijmout, a tak byl chlupáč nakonec vypuštěn do divočiny.

Medvěda v ulicích na severozápadě metropole si podle zpravodaje ruské agentury nejprve všimla jedna z hospodyněk, která vzápětí zavolala na krizovou linku. Tam jí však dlouho odmítali uvěřit, a dokonce musela hláskovat, jaké zvíře zahlédla.

Není to neobvyklé

Podle expertů však šelmy ve Washingtonu nejsou až taková vzácnost, vzhledem k blízkosti lesů plných zvěře i ročnímu období, kdy si mladí medvědi hledají potravu a "své" území.

"Američtí černí medvědi jsou velice bázliví a nejsou lidem nebezpeční," ujistila závěrem agentura, která častěji referuje o výskytu medvědů v ulicích sibiřských měst. Tam ale mnohdy o žádnou velkou vzácnost nejde.

Americký černý medvěd, baribal, není považován za ohrožený druh.

Loni se cosi podobného přihodilo v Pittsburgu, kde místní úřady musely evakuovat nákupní středisko poté, co se mezi regály začala procházet medvědice. Konec byl podobný: zvíře zneškodnili pensylvánští strážci přírody uspávací střelou a odvezli pryč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám