Hlavní obsah

Policisté marně honili bezrukého řidiče s jednou nohou

Novinky, ČTK, Record Online
ST. PETERSBURG

Policie v americkém státě Florida si utrhla ostudu. Marně se totiž v úterý ve městě New Port Richey pokoušela dohonit Ford Explorer, který řídil čtyřicetiletý bezruký řidič s jednou nohou. Není to přitom poprvé, co se jej strážci pořádku snažili na silnici dohnat.

Článek

Michaelovi Wileymu musely být ve třinácti letech po autonehodě amputovány tři končetiny. Muž se však naučil řídit i s jejich pahýly. "Je to nejlepší řidič, jakého jsem za život viděl," složil mu poklonu jeho dlouholetý známý Lee Michie, ale obratem dodal: "Je také nejhorší člověk, kterého jsem kdy potkal." Jeho slova by mohli potvrdit i floridští policisté, kteří Wileyho nikoliv poprvé v úterý marně naháněli v ulicích New Port Richey pro podezření, že jeho vůz je kradený. Muže dopadli až na druhý den. 

Muž přichází do křížku s úřady často. S policisty se v autech honil dvousetkilometrovou rychlostí již v roce 1998 a o dva roky dříve byl dokonce poslán za mříže pro napadení strážníka. O oprávnění k řízení už přišel asi dvacetkrát.

Aby se tentokrát ze svého prohřešku tak lehce nevykroutil, uvalil soudce kauci na Wileyho propuštění půl miliónu dolarů (přes deset miliónů korun). Muž je obviněn z útěku před policií a neoprávněného řízení motorového vozidla. Přitom už jej čeká jedno soudní řízení, a to ve věci přechovávání drog a porušení pravidel silničního provozu. Hrozí mu až pět let vězení. Hlavou také zaútočil na svou ženu.

Reklama

Výběr článků

Načítám