Hlavní obsah

Policejní fenka se omylem předávkovala heroinem

Novinky, tcs

Těžké chvíle má za sebou policejní fenka Abbie i její psovod Eliseo z amerického okresu Clackamas v Oregonu. Během rutinní prohlídky věznice objevila ukrytou zásobu heroinu, která se na ni ale během prohlídky vysypala. Díky bleskurychlému zásahu psovoda a jeho kolegy Abbie dokázala nehodu přežít bez větších následků.

Foto: Clackamas County Sheriff´s Office

Abbie se svým psovodem následující ráno v nemocnici.

Článek

Úterní rutinní prohlídka ve věznici okresu Clackamas šla přesně podle plánu. Fence Abbie se podařilo nalézt heroin v nádobě ukryté pod stolem. Podle vyjádření úřadu šerifa se bohužel nádoba během pokračující prohlídky vysypala a fenka byla vystavena velkému množství drogy.

Foto: Clackamas County Sheriff´s Office

Dvouletá Abbie nastouila službu u policejních sborů letos v dubnu.

Abbie okamžitě začala vykazovat příznaky předávkování – rychlé trhané pohyby hlavou, slinění a nepřetržité mrkání. Ramosovi naštěstí ihned přispěchal na pomoc jeho kolega psovod Erik McGlothin s balením Narcanu.

Narcan je název, pod kterým se v USA prodává naloxon – lék používající se na zastavení účinku opioidů jako je právě heroin. Úřad šerifa Narcan upravený tak, aby mohl být podáván psům, nakoupil letos v únoru. Nejrychlejší účinek má naloxon při intravenózním podání, lze ho však aplikovat i do nosu – v psím případě do čumáku.

Foto: Clackamas County Sheriff´s Office

Fenka vyvázla bez vážných následků.

Ihned po podání léku byla Abbie převezena na veterinářskou pohotovost, kde strávila noc na pozorování. Druhý den ráno si ji už mohl Eliso Ramos vyzvednout, Abbie neutrpěla žádné vážnější následky. Do služby se tato dvouletá kříženka belgického ovčáka malinois a německého ovčáka vrátí za několik dní.

Reklama

Výběr článků

Načítám