Hlavní obsah

Políbit, ale nekousat, žertoval papež s jeptiškou

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Papež František se ve středu opět objevil na veřejnosti a tentokrát už byl samý úsměv. Jedné z nadšených jeptišek dal kromě požehnání dokonce polibek. Tedy poté, co se v žertu ujistil, že ho nekousne.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Papež František políbil jeptiškuVideo: Reuters

 
Článek

Papež se ve středu opět objevil na veřejnosti, tentokrát během generální audience v aule Pavla VI. Jako vždy hýřil úsměvy a vítal se s věřícími.

Jeptiška skandující „vivat papež“ žádala o polibek, když kolem ní procházel. „Vy koušete,“ žertoval pontifex. „Slibujete, že mě nekousnete?“ smál se. Když jeptiška přikývla, papež ji políbil a následně jí požehnal.

Na Silvestra vzbudilo papežovo vystoupení rozruch, když ho jedna z žen přitáhla k sobě tak silně, že třiaosmdesátiletý muž zavrávoral a upadl. Rozzlobený papež ji následně plácl několikrát přes ruku ve snaze se vymanit.

Papež František ukázal, že se na veřejnosti umí i pěkně naštvat

Koktejl

Za své jednání se o den později omluvil. „Láska nás činí trpělivými. Tak často trpělivost ztrácíme, i já. Omlouvám se za to, že jsem včera byl špatným příkladem,“ uvedl papež v projevu, ve kterém odsoudil i násilí na ženách.

Reklama

Související články

Papež má nové auto. Jeho značku byste neuhodli

Papež František zavítal v červnu na třídenní návštěvu Rumunska. A aby tam nemusel kráčet pěšky, dostal speciální auto. Není to však Mercedes, nýbrž upravená...

Papež v poselství Urbi et orbi vyzval k míru

Papež František v tradičním vánočním poselství vyzval k ukončení konfliktů zejména v zemích Blízkého východu. Zmínil Sýrii, Irák, Jemen, Libanon, Svatou zemi,...

Výběr článků

Načítám