Hlavní obsah

Polák měl v krvi 12,3 promile alkoholu

– VARŠAVA

Neuvěřitelných 12,3 promile alkoholu v krvi zjistili lékaři u pětačtyřicetiletého Poláka žijícího v jedné z malých obcí nedaleko Varšavy. Zhruba trojnásobně tak překročil dávku, která je považována za smrtelnou. Muž však přežil nejen vysokou koncentraci alkoholu v krvi, ale i srážku s autem.

Foto: Radka Miloševská

V přípravném týdnu se musí učitelský sbor nejen seznámit se všemi organizačními záležitostmi, ale připravuje také třídy a odborné učebny pro své žáky.

Článek

Podle policie srazilo muže auto, když se počátkem prosince vracel ve stavu alkoholového opojení domů z flámu. Nebyl údajně schopen kontrolovat svůj pohyb a kráčel uprostřed silnice. Dvacetiletý řidič auta si ho všiml až na poslední chvíli a nestačil zabránit srážce. Pětačtyřicetiletý muž byl převezen s úrazem hlavy a mnohonásobnou zlomeninou holeně do nemocnice.

"První den nebyl schopen odpovědět na jakékoliv otázky. Další den řekl jen, jak se jmenuje, protože všechny události, které vedly k jeho hospitalizaci, včetně alkoholového dýchánku si nějak nepamatoval," uvedl policejní mluvčí Arnold Lorenc.

Díky převozu do nemocnice také lékaři zjistili, že muž měl značně vysokou koncentraci alkoholu v krvi. Smrtelnou dávkou přitom podle odborníků jsou čtyři až 4,5 promile. Lékaři si vůbec netroufají odhadnout, kolik toho musel muž vypít. Šlo ale podle nich o několik litrů tvrdého alkoholu ve velmi krátkém čase. Na množství vypitého alkoholu si nevzpomíná ani muž, který se v nemocnici stále zotavuje po úrazu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám