Hlavní obsah

Pohádková svatba sultánovy dcery stála 380 miliónů korun

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bandar Seri Begawan

Pohádková, přesně taková byla svatba 32leté Hafizah Sururul Bolkiahové a o tři roky mladšího Pengirana Haji Muhammada Ruzainiho. Není divu, když se vdávala princezna, dcera jednoho z nejbohatších mužů světa. Oslnivý obřad v hodnotě 20 miliónů dolarů (380 miliónů korun) se konal v obrovském paláci otce nevěsty, který má celkem 1700 místností.

BEZ KOMENTÁŘE: Takhle vypadá svatební hostina pro 3000 hostů v paláci se 1700 místnostmiVideo: The Brunei Times

 
Článek

Na první pohled bylo jasné, že šlo o královskou svatbu. Hafizah se jako pátému dítěti 66letého brunejského sultána a jeho ženy královny Salehy dostalo opravdu velké pozornosti. Více než týden trvajících oslav a tradičních ceremoniálů v okázalých prostorách se zúčastnilo 3000 hostů, včetně nejvyšších hodnostářů různých zemí. Na svatbě nechyběl například premiér sousední Malajsie, thajský premiér nebo prezident Filipín.

BEZ KOMENTÁŘE: Příchod nevěsty a ženichaVideo: The Brunei Times

Nevěsta a ženich, kteří oba pracují jako státní zaměstnanci ve službách samotného sultána, byli podle agentury AFP oficiálně oddáni ve čtvrtek, když odzpívali sliby.

V neděli pak byl pár oficiálně představen královskému dvoru během komplikovaného obřadu, který je považován za vyvrcholení svatebních oslav. Okázalý 20minutový ceremoniál se konal v trůnním sále paláce Istana Nurul Iman, několik kilometrů jižně od hlavního města Bruneje Bandar Seri Begawan. Vše probíhalo podle tradic, které jsou v sultánově rodině zakořeněné opravdu dlouho. Stejná královská rodina totiž malému, ale na ropu bohatému sultanátu vládne už 600 let.

BEZ KOMENTÁŘE: Svatba sultánovy dcery stála 380 miliónů korunVideo: The Brunei Times

Nešlo ovšem o první a zřejmě ani poslední svatbu, kterou sultán Haji Hassanal Bolkiah pořádal. Ze svých tří manželství má totiž celkem 12 dětí, pět synů a kromě Hafizah ještě šest dcer. Brunej se tak může v budoucnu těšit na další pozdvižení, kterým podobná okázalá svatba pro tak poklidnou zemi nepochybně je.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám