Hlavní obsah

Podle nové biografie měl JFK junior v manželství problémy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Před tím, než se syn bývalého amerického prezidenta John F. Kennedy junior a jeho manželka Carolyn Bessetteová zabili v roce 1999 při letecké havárii, jejich manželství pronásledovala řada problémů, včetně drog, násilí a oddělených ložnic. Vyplývá to z ukázek z nové knihy životopisce Edwarda Kleina, které v pondělí otiskl časopis Vanity Fair.

Foto: archiv skupiny Team

Paľo Habera a skupina TEAM

Článek

V knize The Kennedy Curse: Why Tragedy Has Haunted America's First Family for 150 Years (Kletba Kennedyů: Proč první americkou rodinu po 150 let pronásledovaly tragédie) Klein napsal, že dva dny před osudnou havárií Kennedy řekl jednomu svému příteli, že s jejich manželstvím to jde z kopce.

"Musí to přestat. Jinak směřujeme k rozvodu," telefonoval tehdy 38letý Kennedy z newyorského hotelu Stanhope, kam se podle Kleina uchýlil před svou 33letou ženou, její narkomanií a prudkou povahou. "Chci mít děti, ale vždy, když o tom začnu mluvit, tak se mnou nechce spát," řekl Kennedy příteli. Podle Kleina chtěl svého syna pojmenovat Flynn.

Bessetteová prý byla zuřivá narkomanka

Autor se odvolává na přátele Bessetteové z prostředí módních návrhářů, podle nichž se vědělo, že je silná narkomanka a že ji Kennedy nachytal, jak bere s přáteli v jejich newyorském bytě kokain. Zaměstnanec z Kennedyho politického měsíčníku George zase vyprávěl o večeři, při níž Bessetteová nejméně šestkrát odešla na záchod a vrátila se s bílými kroužky kolem nosních dírek. Podle přátel se také Kennedy obával, že ho Carolyn podvádí se starou láskou Michaelem Berginem, který hrál v seriálu Pobřežní hlídka a předváděl prádlo Calvin Klein.

Údajně pokračovali ve známosti i v době, kdy se Bessetteová ke Kennedymu nastěhovala. Bergin, který vztah po Carolynině svatbě ukončil, také popsal incident ukazující na její násilnou povahu. Když se rozčílila, že Bergin zapálil cigaretu bývalé přítelkyni, přišla za ním domů a prohodila dva těžké svícny oknem a zrcadlem. "Pak mi shodila televizi a video a začala po nich skákat", vypráví Bergin.

Kennedyho přátelé se domnívají, že něco podobného se stalo i jemu, když přijel na pohotovost s přetrženým nervem, uvádí biografie. Kennedy tehdy řekl, že šlo o nehodu. Zájem veřejnosti o jejich manželství také způsoboval Bessetteové deprese, napsal Klein. Údajně často nevycházela z bytu, plakala a tvrdila přátelům, že nenávidí "život v akváriu".

Osudový odlet zdržela Bessetteová kvůli pedikúře

Kennedy a Bessetteová se vzali v roce 1996. V roce 1999 začal pár chodit do manželské poradny, ale Carolyn po čtyřech měsících utekla, když psycholog hovořil o jejím užívání drog. Začala spát v jednom prázdném pokoji Kennedyho bytu a on sám se přesunul do hotelu Stanhope na Páté Avenue. Podle knihy se Bessetteová před osudným letem 16. července 1999 opozdila kvůli pedikúře. Její muž a její sestra dorazili na letiště v New Jersey ještě za světla. Letadlo, které jediný syn zavražděného prezidenta Johna F. Kennedyho pilotoval, se pak za tmy zřítilo do moře u Cape Cod ve státě Massachusetts.

Klein cituje kadeřnici jménem Colin Livelyová, která viděla, jak si Carolyn nechala třikrát změnit lak na nehtech, aby ladil s látkou jejích šatů. Během pedikúry jí prý neustále zvonil mobil. "Cože? Říkala jsem ti, že jsem na pedikúře," říkala netrpělivě.

Reklama

Výběr článků

Načítám