Hlavní obsah

Pobodaný včelař se probudil v rakvi poté, co doktor konstatoval smrt

Novinky, Jakub Kynčl
Katowice

Šestasedmdesátiletý Polák Jozef Guzy zkolaboval poté, co utrpěl četná bodnutí od včel ze svého úlu. Lékař, který byl na místo přivolán konstatoval, že je starý včelař mrtvý. Nikdo neměl důvod o jeho verdiktu pochybovat, a tak byla zavolána pohřební služba a manželka Ludmila začala truchlit.

Foto: Profimedia.cz

Polák zkolaboval po bodnutí velkým množstvím včel, mrtvý ale nebyl. Ilustrační foto

Článek

"Nemohla jsem tomu uvěřit, když mi řekli, že je mrtvý. Doktor přes něj natáhl plachtu a o tři hodiny přijela pohřební služba, která jeho těla uložila do rakve, přiklopila víko a odjela. Tělo starého muže tak skončilo ve skladu pohřební služby, kde se také muž probudil.

"Křičel a klepal na víko jako o život. Dělal tolik povyku, že by s tím mohl budit mrtvé. Nadzvedl jsem víko, dotkl se jeho krku a ucítil jsem puls. Je to opravdový zázrak, naštěstí jsem ještě víko rakve nepřibil hřeby," komentoval husí kůži nahánějící příběh pracovník pohřební služby Darius Charon.

Šestasedmdesátiletého muže okamžitě odvezli do nemocnice v Katowicích, ze které ho po několika vyšetřeních propustili. Doktor, který ho prohlásil za mrtvého, se už jemu a jeho rodině omluvil.

Poděkoval sklenicí medu

Za doktora se postavil i mluvčí ambulance. "Když se tam naši pracovníci dostali, tak už nedýchal, neměl tep a jeho tělo chladlo," uvedl mluvčí.

Jozef Guzy to ovšem bere tak, že dostal další šanci a znovu se narodil. "Ten muž z té pohřební služby mi zachránil život. Jako první věc po opuštění nemocnice, jsem se za ním vydal a poděkoval mu velkou sklenicí domácího medu," řekl šťastný penzista.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám