Hlavní obsah

Po operaci srdce dostal los na zotavenou. Vyhrál miliony

Alexander W. McLeish z amerického státu Massachusetts může hovořit o dvojnásobném štěstí. Operace srdce u něj proběhla na výbornou a k tomu ho může hřát výhra milionu dolarů (22,4 milionu korun). Výherní stírací los dostal od svého známého jako dárek na zotavenou.

Foto: Massachusetts State Lottery Commission

Šťastný Alexander McLeish

Článek

O výhru se již zdravý, a navíc už i bohatý McLeish přihlásil minulý pátek. Jak s odvoláním na Massachusettskou státní loterijní komisi uvedla CNN, šťastný výherce vyhrál v soutěži zvané $5,000,000 100X Cashword, ve které musí setřít písmena a nalézt co nejvíce slov.

Na pět vítězů čeká nejvyšší možná cena milion dolarů a jedné z nich se dočkal právě McLeish. Že by mohlo jít o šťastný los, si prý muž uvědomil už ve chvíli, kdy setřel první písmena, která měl hledat. Byly to jeho iniciály A. W. M.

A aby byl příběh dokonalý, poslední – jedenácté slovo – které McLeish objevil, bylo slovo heart, tedy srdce. Navíc to není poprvé, co McLeish vyhrál díky darovanému losu. Před lety mu jiný známý věnoval los k narozeninám a McLeish tehdy vyhrál tisíc dolarů (22 400 korun).

Nevěřím, už zase! Seniorka vyhrála na stírací los potřetí přes milion

Koktejl

Podle komise si McLeish vybral jednorázové vyplacení peněz, což znamená, že podle pravidel nedostane rovný milion, ale „pouze“ 650 tisíc dolarů (14,5 milionu korun). Tato výhra pak bude následně ještě zdaněna. Zda se hodlá podělit se svým přítelem, který mu los koupil, komise neuvedla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám