Hlavní obsah

Po 60 letech od zásnub se konečně mohli vzít

Novinky, nčs

Když se v koncem padesátých let minulého století poprvé Tim Susans a Judith Coppenová potkali, byla z toho láska jako trám. Osudu australského páru však nepřáli rodiče Coppenové, kteří tehdy svatbu jejich dcery zatrhli. Ovšem o 60 let později se pár přece jenom dočkal.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O sedm let starší Tim poprvé potkal Judith v roce 1957, když se oba připravovali na budoucí kariéru pedagogů. O dva roky později požádal Tim svoji lásku o ruku. Ačkoliv Judith souhlasila, rodiče tehdy dvacetileté dcery si svatbu nepřáli.

Oba milenci se tak museli vydat vlastními cestami, jednu památku si však Susans nechal. Zásnubní prstýnek, který mu Coppenová vrátila, uchoval po desítky let ve svém kabinetu.

Mám pocit, že do sebe všechno perfektně zapadlo.
Judith Coppenová

Coppenová se později stala učitelkou, v roce 1963 se vdala a s manželem vychovala kromě dvou nevlastních také tři vlastní a dvě adoptované děti. Později se dokonce stala ředitelkou školy ve městě New Plymouth, kde působila do roku 1996 a po smrti manžela se plánovala ve městě usadit.

„Myslela jsem si, že tam strávím zbytek života,” říká dnes 80letá Coppenová. To však nevěděla, že po desítkách let znovu narazí na dávnou lásku, se kterou v průběhu let ztratila kontakt.

Ke shledání poprvé došlo na srazu absolventů, který se koná každých deset let. „Ani jsme si neuvědomili, že tam jsme oba dva. Zjistili jsme to až později. Bylo to skutečné překvapení,” říká Susans.

Scéna jako přes kopírák

Od té doby si přátelsky volali a vyměňovali vánoční přání. Ačkoliv k prvnímu kontaktu došlo v roce 2009, pravidelně si pár začal telefonovat až po smrti Susansovy manželky.

Na letošním setkání se odehrála scéna jako vystřižená z konce padesátých let. Susans se po desítkách letech znovu vytasil se žádostí o ruku a překvapená žena souhlasila.

„Myslela jsem si, že jsme jen přátelé, tak mě to šokovalo, ale bylo to překrásné,” vypráví Coppenová. Svatba tak mohla proběhnout přesně 60 let od první žádosti o ruku. Obřad se konal za účasti třicítky nejbližších přátel.

Pár nyní bude společně žít na australském pobřeží. „Celé dny si povídáme. Mám pocit, že do sebe všechno perfektně zapadlo,” dodává spokojená novomanželka.

Reklama

Výběr článků

Načítám