Hlavní obsah

Petr Novotný se chce stát kapitánem lodi

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Bavič Petr Novotný bude v polovině června skládat kapitánské zkoušky na malá plavidla. Znovu tak prožívá pocity maturanta. Pilně se připravuje a učí se lodní pojmy, navigace podle hvězd, lodní míry či druhy bouřek.

Foto: SK Interobal Plzeň
Článek

"Připravuji se velmi intenzívně, protože se musím do patnáctého června naučit odpovědi na více než tisíc otázek. V červenci pak budu ve Slovinsku skládat praktické zkoušky," řekl Novotný.

Zkoušky jsou prý velmi náročné a není jednoduché je úspěšně složit. Jde o první stupeň odbornosti, který mu umožní odplout od břehu jen do určité vzdálenosti.

"Pokud všechno proběhne úspěšně, tak si příští rok zvýším kvalifikaci o další stupeň. Ten už platí na všechna moře," zadoufal. 

Po vlastní jachtě netouží

Na získání kapitánského titulu se již nyní těší. "Je to hezký pocit, stát se kapitánem. Největší radost budu prožívat v okamžiku, až to osvědčení budu mít v ruce."

Popřel však, že by si jednou koupil vlastní jachtu, aby mohl na moři trávit co nejvíce času.

"Pro nás, suchozemce, je vlastní jachta mrtvou investicí, neboť se na moře dostaneme pouze několikrát do roka. Jachtu proto kupovat nebudu a na každou výpravu si nějakou pronajmeme," usmál se Novotný.

V případě úspěchu u zkoušek se vydá na první plavbu s rodinou, chce si ověřit, zda se na moři zalíbí i jeho manželce. "V takovém případě bychom se na plavby vydávali častěji," uzavřel.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám