Hlavní obsah

Pětiletý chlapec trpí leukémií. Prodává své obrázky, aby zaplatil léčbu

Novinky, Dagmar Plecháčová
Kansas City

Aidan Reed z amerického Kansasu musí ve věku pouhých pěti let čelit kruté nemoci, jakou je akutní lymfoblastická leukémie. Léčba je však velice nákladná, a proto chlapec maluje obrázky, které se pak prodávají na internetu. Svým rodičům tímto způsobem pomáhá s léčebnými výlohami. Malý Aidan tráví nyní všechen čas v nemocnici, kde kreslí jeden obrázek s oblíbeným tématem příšer za druhým.

Foto: Profimedia.cz

Malováním obrázků tráví chlapec skoro veškerý volný čas v nemocnici.

Článek

S nápadem přišla chlapcova teta Ostein, která sice svému synovci nemohla pomoci finančně, ale rozhodla se vzít několik Aidanových obrázků a zkusit je prodat na serveru Etsy.com, kam lidé umisťují k prodeji produkty ruční výroby. S cenou 12 dolarů za kus byl o obrázky takový zájem, že Ostein začala dodávat další a další várky.

Přestože malý Aidan kreslí své příšerky v nemocnici téměř bez přestání, poptávka byla nakonec tak vysoká, že je teta musela začít tisknout. Za poslední dva týdny prodala více než dva a půl tisíce kreseb a na léčbu Aidana se tak vybralo přes půl miliónů korun.

Foto: Profimedia.cz

Aidan v době, kdy se ještě nevědělo, že bude trpět leukémií.

Foto: Profimedia.cz

Na jeho léčbu se prodejem obrázků vybralo již více než půl miliónu korun.

„Je to ohromné a neuvěřitelné. Letos se nám staly nějaké nepříjemné věci, ale tohle nám dokázalo, že lidé mají srdce,“ sdělil chlapcův otec Wiley Redd.

Malý Aidan musí s leukémií bojovat od letošního 13. září. Rodina se obávala, že jim na drahou léčbu nebude stačit pojištění, před nedávnem se jim navíc narodilo druhé dítě. Chlapcovi rodiče proto mysleli, že budou muset prodat svůj malý dům. Obavy jsou však alespoň prozatím zažehnány, jelikož peníze z prodeje obrázků na nějaký čas pokryjí Aidanovu léčbu.

Foto: Profimedia.cz

Aidan se strašidelně pomalovaným obličejem.

Veškeré kresby pětiletého Američana mají stejnou tematiku, a to nejrůznější strašidla a příšery. Ty ho fascinují už od pěti let, kdy se byl s rodiči podívat v obchodech s kostýmy. Děsivé mu prý vůbec nepřipadají a kreslí je moc rád.

Aidan by měl mít více než 90procentní šanci, že se z nemoci vyléčí a jeho rodina i všichni, co si koupili chlapcův obrázek, doufají, že strašáka jménem leukémie se chlapec co nejrychleji zbaví.

Foto: Profimedia.cz

Příšerky ve veselém podání, v podobném duchu jsou všechny Aidanovy obrázky.

Foto: Profimedia.cz

Aidan se vyžívá v kreslení nejrůznějších příšer a nestvůr.

Foto: Profimedia.cz

Jeden z mnoha obrázků, který se na serveru Etsy.com prodával.

Reklama

Výběr článků

Načítám