Hlavní obsah

Pes za letu otevřel zavazadlový prostor, Boeing 737 musel nouzově přistát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letadlo Boeing 737 z Petrohradu muselo v neděli nouzově přistát na moskevském letišti Šeremeťjevo, když se ve výšce 4000 metrů pilotům v kokpitu rozsvítila kontrolka signalizující otevřený zavazadlový prostor. Posádka úspěšně přistála, nikomu se nic nestalo. Až poté vyšlo najevo, že dveře zavazadlového prostoru uvolnil malý pes, napsal server Newsru.com.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pes, který nebyl v kleci řádně připoután, přehryzal vnitřní přepážku, čímž způsobil, že se otevřela přední část dveří zavazadlového prostoru. Ty se ale pootevřely pouze natolik, že se pes jimi neprodral – a tak zůstal naživu.

Incidenty s přepravovanými zvířaty nejsou podle serveru v Rusku žádnou výjimkou. Například v únoru pracovníci zemědělské inspekce na letišti v Chabarovsku při mezipřistání zkonfiskovali živou lvici, která měla namířeno z Penzy do města Zeja v Amurské oblasti – ale bez jakýchkoliv dokumentů. Vlastníci později tvrdili, že na doklady zapomněli.

Celníci na moskevském letišti Domodědovo zase loni v zimě v ruksaku pasažéra z Dubaje objevili 285 ještěrek, chameleonů a různých brouků; 12 z nich let nepřežilo. Cestující tvrdil, že je koupil na trhu za 150 dolarů (3300 Kč). O rok dříve v zavazadlech jiného cestujícího našli celníci tři desítky plazů – a pasažér tvrdil, že jde o domácí mazlíčky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám