Hlavní obsah

Pes dokázal přežít v ohořelých troskách řecké vesnice

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragické řecké požáry si k pondělnímu datu vyžádaly už 84 lidských životů. Požáru neunikly ani desítky domácích zvířat. Alespoň malou útěchou po obrovské tragédii může být příběh mazlíčků, kteří dokázali v ohořelých troskách přežít. Takovým zvířecím hrdinou je i malý grifonek, kterého nalezli popáleného a vyděšeného v jednom z domů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V troskách ohořelého domu v Řecku našli živého psaVideo: Caters News, AP

 
Článek

Psa objevila ve vesnici jedenadvacetiletá Artemis Kyriakopoulouová, která s dalšími dobrovolníky pátrala po přeživších zvířatech. „Pár zvířat už jsem tu zachránila. Většina z nich je vystrašená a kompletně zticha, takže musím přímo prohledávat trosky,“ svěřila se Artemis.

Foto: Profimedia.cz

Hasič uklidňuje jednoho z nalezených psů po devastujících požárech v Řecku.

Malý grifonek se vyčerpaně tiskl k jedné z ohořelých zdí a Artemis dalo velkou práci ho přesvědčit, aby vylezl. „Zabralo to několik hodin,“ sdělila Artemis. Zvíře bylo popálené a měl poraněnou zadní nohu. Kromě obrovského šoku však vážnější zranění neutrpělo.

Psa si k sobě dočasně vzal jeden z dobrovolníků, dokud nebudou nalezeni jeho majitelé. Je ovšem možné, že při požáru přišli o život.

Foto: AP

Fenka Lua našla bezpečí až na malém kusu skály.

Při požáru se vesničané snažili zvířata dostat do bezpečí, některá byla ale tak vyplašená, že odmítala odejít z domu nebo rovnou tekla pryč. To je i případ fenky Lua, která se utrhla z vodítka a posléze nalezla bezpečí na skále v moři. Nakonec se se svými páníčky shledala, mnoho zvířat však takové štěstí nemělo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám