Hlavní obsah

Pavel Dostál nemá na kino čas

Novinky, Korzo
PRAHA

Ministru kultury Pavlu Dostálovi, který volá po zvýšení podpory domácí filmové tvorby, paradoxně na chození do kina nebo do divadla nezbývá čas. Do kina se navíc dostane ještě daleko méně často než do divadla.

Foto: The Tap Tap

The Tap Tap - Už jsme trochu dál

Článek

"Ve světě filmu se toho děje méně, ale pokud jsem pozván na premiéru českého filmu, přijdu. Stejně tak si najdu čas i na zahraniční film, pokud ho opravdu chci vidět," upřesnil Dostál.

Naposledy si zašel na nejnovější český film Bolero. "Film mi dal, co jsem od něj očekával," prozradil svůj názor na novou českou detektivku.

Přestože si ministr stěžuje na nedostatek času, z domácích filmů za poslední rok mu neunikl žádný. Za největší zážitek na plátně považuje letošního vítěze Českých lvů - snímek Nuda v Brně.

Ministr kultury chce parlamentu předložit návrh novely zákona, která by do českého filmu měla každoročně napumpovat 300 miliónů korun navíc. Za ministrem se semkla celá armáda špičkových českých filmařů. Umělci jako Ondřej Trojan, Helena Třeštíková, Jiří Macháček nebo Miroslav Donutil varují, že na přijetí novely závisí další osud českého filmu.

Reklama

Související témata:

Související články

Klaus navštívil Knížákovu vernisáž

Milan Knížák, profesor Akademie výtvarných umění a ředitel Národní galerie, vystavuje od čtvrtka v pražské galerii Mánes. Vernisáže se zúčastnil prezident...

Výběr článků

Načítám