Hlavní obsah

Pašeráci všili drogy do psích žaludků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Policie odhalila další případ krutosti pašeráků drog, kteří ke své nelegální činnosti zneužili zvířata. Dva obyvatelé Velké Británie chirurgicky vpravili do žaludků dvou psů balíčky s nebezpečnou drogou kokain. Informoval o tom zpravodajský server Sky News.

Foto: Zlín Film Festival

Výtvarník Josef Velčovský symbolickým klapnutím zahájil letošní 19. ročník Salonu filmových klapek

Článek

Sedmadvacetiletý Gregory Gragam a o sedm let mladší Kaye Chapmanová věřili, že se jim díky chlupáčům podaří do Británie dopravit 1,3 kilogramu omamné látky.

Jejich záměr však zmařila nizozemská policie při tranzitu z Kolumbie do Londýna na amsterodamském letišti Schiphol. Tamní strážníci zalarmovali veterináře a upozornili je na apatické chování jednoho ze dvou labradorů. 

Kokain zabíjel

Specialisté na základě jejich upozornění vyňali z útrob bílého Rexe jedenáct sáčků s kokainem, z černé Frispy se jim podařilo vyjmout jen deset balíčků. Poslední se již protrhl a psovi způsobil následnou smrt.

Majitele domácích mazlíčků posléze zadržela britská policie na londýnském letišti a obvinila je z nelegálního dovozu drog. Po dalších případných spoluvinících bude pátrat.

Reklama

Související články

Španělé zadrželi sedm a půl tuny kokainu

Španělská policie v pondělí oznámila, že se jí podařilo zadržet sedm a půl tuny kokainu. Drogu zajistili muži zákona na senegalské rybářské lodi...

Invalidní stařenka prý obchodovala s drogami

96letá Američanka je obviněná z obchodování s drogami. Policie u ní našla větší množství kokainu, nepohyblivá důchodkyně nedokázala vysvětlit, jak se dostal...

V žaludku pašoval 160 sáčků s kokainem

Přestože je již běžným jevem, když pašeráci polykají sáčky s omamnými látkami, aby je snáze dostali přes hranice, mít v žaludku sto šedesát malých balíčků...

Výběr článků

Načítám