Hlavní obsah

Pasažér letadla prostál sedmihodinový let, nevešel se vedle obézního cestujícího

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američan Arthur Berkowitz si během letu společnosti US Airways prožil něco nezáviděníhodného. Po celou dobu letu, který trval sedm hodin, musel stát. Let byl totiž zcela plný a vedle něj seděl muž vážící 182 kilogramů. Vedle něj se Berkowitz jednoduše nemohl vejít.

Článek

"Já jsem neletěl z Aljašky do Filadelfie na letu 901. Já jsem stál. Ten soused musel mít zvednuté obě opěrky na ruce, aby se tam vůbec vešel. Musím zdůraznit, že můj červencový let nebyl navíc ani trochu bezpečný. Nemohl jsem se připoutat během vzletu a přistání," uvedl Berkowitz, který zvažuje právní kroky vůči aerolinkám.

"Musel jsem stát v uličce a v občerstvovacím prostoru u vozíků po naprostou většinu sedmihodinového letu," konstatoval Berkowitz a dodal, že třetí muž, který seděl v řadě, byl obézním cestujícím doslova přišpendlen k okýnku.

Dostal voucher jako kompenzaci

Berkowitz tvrdí, že se k němu letušky a stevardi sice chovali mile, avšak situaci vyřešit nedokázali. Tvrdí, že letušky přiznaly, že udělala letecká společnost u vstupní brány chybu a nepřiměla cestujícího zaplatit za dvě sedačky.

Aerolinky se muži omluvily a věnovaly mu voucher na další let v hodnotě 200 dolarů (3860 korun). S tím se však Berkowitz nejspíše nespokojí.

Reklama

Výběr článků

Načítám