Hlavní obsah

Páru dopomohlo ke zplození potomka 1616 injekčních stříkaček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se Patricia O'Neillová se svou manželkou Kimberly z americké Arizony rozhodly zplodit pomocí umělého oplodnění dítě, myslely si, že to bude jednoduchý proces. Více se však mýlit nemohly, neboť cesta za vytouženým cílem trvala čtyři roky, během níž musely překonat tři potraty a využít 1616 injekčních stříkaček. V srpnu se jim však nakonec narodila dcera London, píše server CNN.

Foto: Profimedia.cz

In vitro fertilizace, ilustrační foto.

Článek

Na miminku začaly ženy pracovat v únoru roku 2014. „Myslely jsme si, že přijedeme na kliniku a po devíti měsících budeme mít dítě,“ vysvětluje Patricia.

Když u Patricie nefungovala jednodušší a méně invazivní metoda s názvem arteficiální inseminace (IUI), rozhodly se podstoupit takzvanou in vitro fertilizaci (IVF), během níž dochází ke spojení spermie s mateřským vajíčkem mimo tělo matky.

Ta se ukázala jako účinnější, neboť vzniklo celkem pět embryí. Naděje však ženám pokaždé zhasla krátce po vložení embrya do dělohy.

První potrat přišel po šesti, druhý po osmi a třetí po 11 týdnech. Jedno z embryí nevedlo ani k těhotenství, a tak zbývalo poslední.

„Byly jsme hotové, zmatené a zdrcené žalem. Chtěly jsme to vzdát, ale ještě jedno embryo nám zbývalo. Sesbíraly jsme proto všechny zbytky naděje a společně šly do toho,“ řekla deníku Daily Mail Kimberly.

Fotka představuje naději pro ostatní rodiče

Trpělivost se jim nakonec vyplatila. Začátkem srpna se totiž narodila dcera London, kterou nechaly krátce na to vyfotit se všemi 1616 injekčními stříkačkami, jež byly k dosažení jejich vytouženého cíle využity.

Injekční dávky se při umělém oplodnění IVF využívají ke stimulaci mateřského organismu, aby mohlo dojít k odběru zralých vajíček.

O'Neillová si navíc musela vstřikovat látku proti srážlivosti krve, neboť jí lékaři během těhotenství diagnostikovali leidenskou mutaci, která srážlivost způsobuje.

„Moje žena nashromáždila všechny injekční stříkačky, které jsem využila,“ svěřila se Patricia, která chtěla originální fotku uchovat jen pro své vlastní účely. Na sociálních sítích však dosud podle CNN zaznamenala téměř 60 tisíc sdílení.

„Doufám, že pomůže alespoň jednomu páru, který si prochází tím, čím jsme si prošly my. Snad díky ní pochopí, že na konci tunelu je světlo,“ sdělila Patricia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám