Hlavní obsah

Parašutistovi se otevřel padák ještě v letadle

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednoho vojáka americké 5. jednotky speciálních sil si jeho kolegové budou dobírat asi až do konce života. Když totiž před seskokem klečel na rampě v letadle, nešťastnou náhodou se mu otevřel záložní padák, což ho prudce vytáhlo z letounu ven. Podle australského serveru 9 News se mu nic nestalo a bezpečně přistál.

BEZ KOMENTÁŘE: Parašutistovi se otevřel padák ještě v letadle

 
Článek

Voják klečel jako velitel seskoku na rampě letadla, kterým byl zřejmě C-130 Hercules, a podle 9 News čekal, až se objeví zamýšlený cíl dopadu. Jeho záložní padák se ale náhle otevřel a vytáhl muže ven z letadla.

Ač to podle videa vypadá, že si musel parašutista při nehodě ublížit, podle představitele jednotky se mu nic nestalo. Situaci ustál a přistál asi o 50 kilometrů dál od původně plánovaného místa dopadu.

Mluvčí jednotky odmítl uvést přesné datum, kdy k incidentu došlo, pouze uvedl, že se to stalo nedávno. Není také jasné, jak se video dostalo na veřejnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám