Hlavní obsah

Papež se bude v příběhu učit od Supermana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BOGOTÁ

Zesnulý papež Jan Pavel II. bude vzkříšen v novém kolumbijském komiksu jako superhrdina. Jak bojovat proti zlu se bude učit od tzv. klasických legend, mino jiné Batmana a Supermana. Využije i nadpřirozených sil.

Článek

První epizoda nazvaná "Neuvěřitelný papežman" se má v Kolumbii v nejbližších dnech objevit na knižních pultech. Jako každý superhrdina má i "papežman" speciální vybavení. Kromě žluté protiďáblovské pláštěnky a zelených kalhot cudnosti třímá svalnatý papež berlu víry, svěcenou vodu a mešní víno.

V komiksu papež zemře a je znovuzrozen s nadpřirozenými schopnostmi. Aby si osvojil jednotlivé triky, jak bojovat se zlem a ďáblem, poprosí o radu jiné tzv. tradiční hrdiny. Nováčka se ochotně ujmou například Batman a Superman.

Kolumbijský umělec, katolík Rodolfo León pracoval na knize asi rok. Očekával prý, že by některé věřící mohlo urazit, když spatří takovou uctívanou osobnost přeměněnou v komiksovou postavu. Zatím však prý bylo jeho dílo přijato kladně.

"Papež byl opravdový superhrdina z masa a krve," řekl ke knize s tím, že Svatého otce rozhodně nechce urazit. León podle svých slov Jana Pavla II. velmi obdivoval. Kromě převážně katolické Kolumbie má být komiks v prodeji i v Polsku a zájem projevili rovněž vydavatelé v Mexiku, Kanadě a Spojených státech, uvedl León. Uvažuje také o vytištění speciálních kartiček s "papežmanem".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám