Hlavní obsah

Papež František ukázal, že se na veřejnosti umí i pěkně naštvat

Novinky, tcs

Hlava katolické církve se snaží na veřejnosti vystupovat laskavě a s úsměvem. Ovšem během návštěvy betléma na Svatopetrském náměstí ve Vatikánu úsměv z tváře papeže Františka na několik okamžiků zmizel. To když ho jedna žena zatahala za ruku, aby i jí požehnal. Třiaosmdesátiletého papeže zatáhla tak silně, že zavrávoral, a František si to rozhodně nenechal líbit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Papež při návštěvě betléma na Svatopetrském náměstíVideo: AP

 
Článek

Betlém umístěný na Svatopetrském náměstí navštívil tradičně v úterý večer před posledními nešporami tohoto roku k radosti velkého davu Římanů i turistů papež František. Návštěva se samozřejmě nemohla obejít bez žehnání věřícím, kteří na papeže nadšeně volali.

Jedna z žen dospěla k přesvědčení, že bez potřesení rukou s hlavou katolické církve nesmí odejít. Když jí František míjel, popadla ho za ruku a silně přitáhla k sobě. Papež zavrávoral a v tu chvíli mu zmizel úsměv z tváře. Zatímco mu žena třásla pravicí, plácl ji několikrát po ruce a s rozzlobeným výrazem odešel pryč.

Došla mi trpělivost. Papež se omluvil ženě, kterou plácl přes ruku

Evropa

Hněv však byl určen pouze neodbytné turistce či věřící. Vzápětí papež opět nasadil úsměv a vítal se s dalšími lidmi. Při nešporách pak poukázal na to, že lidé musí prokazovat více solidarity.

Papež v poselství Urbi et orbi vyzval k míru

Evropa

„Už naslouchání je projevem lásky. Mít čas na ostatní, rozmlouvat s nimi, poznat rozjímavým pohledem přítomnost Boha v jejich životech, dokazovat spíše činy než slovy evangelium nového života, to je pravá služba lásce, která mění realitu,“ řekl papež.

Papežova usměvavá vstřícnost má dávat na srozuměnou, že František I. je sice pontifex, ale zároveň je člověkem. Pohoršení nad neurvalostí jedné z jeho fanynek tento obraz rozhodně nepoškodí, spíše naopak.

Reklama

Související články

Papež má nové auto. Jeho značku byste neuhodli

Papež František zavítal v červnu na třídenní návštěvu Rumunska. A aby tam nemusel kráčet pěšky, dostal speciální auto. Není to však Mercedes, nýbrž upravená...

Výběr článků

Načítám