Hlavní obsah

Otec zabavil dceři mobil, zavolala na něj policii

Novinky, nčs

Jako tvrdý a neoprávněný se zdál trest zabavení mobilního telefonu 16leté dívce z amerického státu Ohio. Na svého otce, jenž ji přístroj sebral, se rozhodla zavolat policii a domoci se spravedlnosti. Podle očekávání se však se zlou potázala, napsal server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Všechno začalo tím, že se Anthony Robertson rozhodl dospívající dceru potrestat zabavením telefonu za to, že si na něm nastavila heslo. S tím dívka zásadně nesouhlasila, a tak se rozhodla zavolat na linku 911. Policistům sdělila, že jí otec vzal telefon v hodnotě 800 dolarů (asi 18 tisíc korun), který mu nepatří.

Po příjezdu hlídky našli policisté před domem dceru a otce. „Chci svůj telefon. Je to můj telefon, otec mi ho nekoupil a je to můj majetek. Ani tady nebydlím,” hájila se dívka, jež většinu času tráví u prarodičů, přesto u otce občas přespává.

Policisté dívku poučili

Robertson však trval na svém a strážníkům vysvětlil svůj pohled na věc. „Není dospělá a nechci, aby měla na telefonu heslo. Když si ho nastavila, rozhodl jsem se jí telefon zabavit,” uvedl.

Policistům už v tu chvíli bylo jasné, že k žádnému protiprávnímu jednání nedošlo. Přesto se rozhodli pomoci a to tak, že dívce vysvětlili, že mít telefon není její právo, ale privilegium, rovněž mladou dámu upozornili, aby nevolala na tísňovou linku s banalitami.

Zdá se tak, že mobilní telefon zůstane ještě nějakou chvíli v držení otce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám