Hlavní obsah

Osmdesátnice bruslí po zamrzlém Bajkalu jako zamlada

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když něco milujete a děláte to prakticky po celý život, věk nehraje roli. Tak je tomu i v případě Ljubov Morekchodovové, která každý den bruslí po zamrzlém Bajkalu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Osmdesátnice ohnutá jako luk bruslí po zamrzlém BajkaluVideo: Reuters

 
Článek

Ruská babička žije už od mládí na břehu jezera Bajkal. I v současnosti, kdy ve svém domě bydlí sama, ji neopustila vášeň pro bruslení. A tak ve věku 79 let nasazuje každý den brusle a vydává se na cestu přes zamrzlé jezero.

Ty první jí vyrobil její otec Nikolaj, když byla ještě malé dítě, z pily a kusů dřeva. Pro děti na břehu Bajkalu bylo totiž mnohem smysluplnější, aby si zkracovaly cestu po ledu na bruslích, než aby jezero složitě obcházely.

Ruský farmář zabil holýma rukama vzteklého vlka

Koktejl

Celý život Ljubov Morekchodovová pracovala v továrně na těžké stroje. Teď má místo toho doma malé hospodářství s několika kravami. A domácí zvířata jsou dalším důvodem, proč vyráží na brusle. Musí jim zajistit potravu i sehnat je zase zpátky do ohrady.

„Ljubov znamená milovat. A já miluji život, přírodu a bruslení. Ale nejvíc ze všeho samozřejmě miluji lidi,“ svěřila se pro agenturu Reuters téměř osmdesátiletá bruslařka.

Reklama

Výběr článků

Načítám