Hlavní obsah

Osamělé ženě v karanténě pomáhá čtyřnohý soused

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobrých zpráv v době světové pandemie není nikdy dost. Mezi takové se řadí i případ psa z amerického Colorada, který pomáhá se zajišťováním nákupů pro sousedku, která je ze zdravotních důvodů v naprosté karanténě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Renee Hellmanová z Colorada trpí chronickými respiračními problémy, a tak jí bylo doporučeno, aby dodržovala přísnou karanténu a v podstatě nevycházela z domu. S nákupy jí pomáhá dlouholetá sousedka Karen Evelthová a její zlatý retrívr Sunny.

Sunny „pracuje” v podstatě jako kurýr. Od Hellmanové nejdřív převezme nákupní seznam a přinese jej ke své majitelce. Ta následně obstará nákup požadovaných potravin a tašku se zbožím opět pošle po svém psovi, který zná cestu k sousedce moc dobře.

V pražské zoo se nad ránem narodilo slůně

Koktejl

„Jeho pomoc není jen materiální, je to pro mě také velmi vítaná společnost, když jsem sama doma,” říká spokojeně Hellmanová, jež se těší na každou další návštěvu sousedova psa.

Sunny kromě nákupů dokáže přinést psaní z poštovní schránky. „Doufám, že takové drobné příběhy mohou inspirovat další lidi. Každý může přispět svojí troškou do mlýna,” je přesvědčená majitelka psa.

Reklama

Výběr článků

Načítám