Hlavní obsah

Orel chtěl lišce ukrást uloveného králíka, ta se nedala a letěla vzduchem

Fascinující snímky ze světa zvířat zachytil fotograf Kevin Ebi v národním parku San Juan Island v americkém státě Washington. Když orel bělohlavý zahlédl mládě lišky, které ulovilo králíka, snesl se k zemi a chtěl mu cenný úlovek ukrást. Liška se však večeře nechtěla vzdát a pevně ji držela v tlamě i ve chvíli, kdy pták vzlétl i s ní.

Foto: Profimedia.cz

Liška se svého úlovku nechtěla vzdát.

Článek

„Před několika dny jsem zachytil nesmírně dramatickou krádež. Viděl jsem, jak orel bělohlavý krade králíka lišce obecné. A co je ještě působivější, bitva mezi zvířaty se odehrávala více než šest metrů nad zemí,“ napsal Ebi na svůj blog.

Foto: Profimedia.cz

Liška ulovila králíka, úlovek jí ale ukradl orel.

„Pozoroval jsem skupinku mladých lišek při lovu, když jedna z nich ulovila králíka. Zaostřil jsem, abych ten moment zachytil, když jsem za sebou náhle uslyšel zvuk orla. Otočil jsem se a viděl, jak se rychle přibližuje. Bylo mi jasné, že chce toho králíka,“ dodal.

„Scéna byla dramatičtější, než jsem očekával. Myslel jsem, že liška králíka upustí a nabídne orlovi jednoduše získanou večeři. K mému překvapení ale liška držela králíka v pevném sevření a orel ho vynesl do vzduchu i s ní,“ svěřil se Ebi.

Foto: Profimedia.cz

Mládě lišky se proletělo vzduchem.

„Liška svedla slušný boj. Orel ale nakonec chytil králíka do svého pravého pařátu a lišku nechal jít. Nemějte obavu, po pádu z výšky byla v pohodě. Otřepala se a šla si hrát se svými kamarády,“ dodal Ebi.

Reklama

Výběr článků

Načítám