Hlavní obsah

Opice, hadi i sova. Jedenáctiletý Egypťan propadl chovatelské vášni

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místo běžných klukovských zálib raději jedenáctiletý Egypťan Kamal Karim Nasr obchází hady, opice či želvy. K zálibě v chovu exotických zvířat se dostal přes otce, jenž mu také s chovem pomáhá, uvádí agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jedenáctiletý chlapec má doma sbírku exotických zvířatVideo: AP

 
Článek

Sám Kamal si uvědomuje, že jeho záliba není mezi 11letými vrstevníky zrovna obvyklá. „Možná je to trochu jiný koníček, než mají ostatní,” říká mladý chovatel.

S chovem Kamalovi pomáhá jeho otec. „Od táty mám všechny informace, to on mě k tomu přivedl,” vysvětluje původ záliby.

Kromě exotických hadů má Kamal i želvy, opice a sovu. „Chtěl bych, aby chovatelství bylo u nás rozšířenější, aby existovaly specializované obchody pro chovatele hadů,” přeje si.

Otcovská podpora

Nebojácný chlapec se společně s otcem účastní i krmení hadů, z nichž většina pochází z exotických destinací. „Terária pravidelně zavlažuji, aby se hadi cítili jako ve svém přirozeném prostředí,” říká Kamal.

Otec ho v koníčku podporuje. „Můj syn je na prvním místě, takže jej budu v jeho koníčku podporovat a rozhodně ho nebudu od chovatelství odrazovat,” podotýká rodič.

Reklama

Výběr článků

Načítám