Hlavní obsah

Odvyknout kouření má pomoci drátěný koš

– Kütahya
Novinky, vrb

Způsoby odstranění závislosti na cigaretách mohou být různé. Muž z turecké provincie Kütahya si vybral jeden opravdu svérázný. Na hlavě denně nosí uzamčenou drátěnou masku.

Mlčení jehňátek? Ne, tento muž nosí drátěný koš na hlavě, aby nekouřil

 
Článek

Ibrahim Yücel kouřil dlouhých 26 let. Jak to u kuřáků bývá, jeho několikeré pokusy s tímto zlozvykem jednou provždy zatočit se nezdařily. Vymyslel proto specifický, pro mnohé až bizarní způsob zkrocení své vášně. Vytvořil si drátěnou uzamykatelnou helmu, kterou nosí na hlavě. Dráty jsou tak blízko u sebe, že mezi nimi není možné protáhnout cigaretu.

Klíče od atypické antikuřácké pomůcky dává každé ráno manželce nebo dceři. Inspirací pro tento netradiční způsob odvykání kouření mu prý byly helmy motocyklových závodníků.

„Můj otec zemřel na rakovinu plic, kouřil dlouhé roky. Já jsem na tom hodně podobně. Dvacet šest let jsem den nebyl bez cigarety. Tohle je pro mne sice nepříjemným, ale zatím jediným řešením. Jsem rád, že mě v tom rodina podporuje,“ říká odhodlaný čtyřicátník, z jehož vizuální stránky by měli jistě radost fanoušci kultovního thrilleru Mlčení jehňátek. Přátelům z okolí prý totiž nápadně připomíná postavu Hannibala Lectera.

Reklama

Výběr článků

Načítám