Hlavní obsah

Odvaha, nebo čirý hazard? Australan zahnal ozbrojené lupiče s mopem v ruce

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že má pro strach uděláno, prokázal manažer obchodu na předměstí australského města Logan. Když do prodejny začátkem týdne vtrhli dva maskovaní lupiči, z nichž jeden v ruce držel zbraň, rozhodl se 32letý muž postavit se jim s mopem v ruce.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Do prodejny se smíšeným zbožím vtrhli dva lupiči okolo osmé hodiny ranní. Po 17letém brigádníkovi za kasou požadovali hotovost a cigarety, vystrašenému mladíkovi přitom hrozili zbraní a železným klíčem.

Zatímco mladík se zachoval tak, jak by to asi udělala většina lidí na jeho místě, a lupičům začal vydávat požadované věci, na scénu vtrhl manažer prodejny.

V plážových žabkách a s mopem v ruce se postavil k lupičům čelem a neměl s nimi žádné slitování. Překvapení zločinci, kteří tou dobou už měli pytel s hotovostí a cigaretami u sebe, se dali na ústup.

Připravený vystřelit

Nejmenovaný manažer posléze uvedl, že se domnívá, že lupič byl připravený střílet, nicméně se mu zasekla zbraň. Později prý našel na zemi před prodejnou jeden náboj, zda patřil lupičům, však zatím nebylo prokázáno.

Odvážný muž tak utrpěl pouze lehká zranění, když dostal zbraní úder do ramene. Jeho mladší kolega byl po přepadení „pouze” v šoku. Lupiči následně zmizeli z místa činu v tmavém automobilu. Policie po pachatelích zatím pátrá bezúspěšně. Jaká škoda podniku vznikla, nebylo zveřejněno.

Reklama

Výběr článků

Načítám