Hlavní obsah

Oddaný pes čekal čtyři měsíce před nemocnicí na majitele. Ten ale zemřel

Ačkoliv majitel psa podlehl následkům pouliční šarvátky, jeho věrný čtyřnohý kamarád na něj před nemocnicí v brazilském Novo Horizonte čekal čtyři měsíce v naději, že se jednoho dne přece jenom objeví. S ním už se bohužel nikdy neshledá, ovšem i díky podpoře nemocnice a jejích zaměstnanců našel nového majitele, píše server G1.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Devětapadesátiletý majitel psa byl bezdomovec, který při říjnové pouliční šarvátce utrpěl bodnou ránu. Sanitka ho následně odvezla do nemocnice, tam však četným zraněním podlehl.

Pes podle deníku Independent tehdy vozidlo záchranné služby pronásledoval až k nemocnici, před jejímž vchodem trpělivě čekal na páníčkův návrat. Ten se však bohužel nikdy nekonal.

Finanční ředitel nemocnice Osvaldo Palota Sobrinho uvedl, že pes byl po celou dobu nesmírně krotký, poslušný a tichý a že se nikdy nepokusil vstoupit do budovy.

Nemocniční personál si postupem času na zvíře zvykl natolik, že mu pravidelně nosil vodu a krmivo. Tamní lékaři dokonce našli asi tři kilometry vzdálený psí útulek, kam ho následně odvezli. Pes však s překvapením všech krátce poté z útulku utekl a vrátil se zpět k nemocnici.

Oddanost zvířete chytla množství tamních lidí za srdce, kteří proto vynaložili veškeré úsilí, aby mu našli nový domov. A to se před pár dny podle serveru G1 skutečně povedlo, když se ho ujala třicetiletá Letícia Botoluciová. A protože nikdo netušil, jak se pes jmenuje, dostal nové jméno - Campeão (Šampión).

Reklama

Výběr článků

Načítám