Hlavní obsah

Od festivalu rybaření návštěvníky neodradilo ani mrazivé počasí, přišlo jich přes sto tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každoročního festivalu v jihokorejské provincii Kangwon zaměřeného primárně na rybaření na ledu se podle organizátorů zúčastnilo zhruba 133 tisíc návštěvníků. Ty neodradily ani mrazivé teploty, které sahaly až k mínus 15 stupňům Celsia.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Festival rybaření přilákal velké množství návštěvníků. Video: Reuters

 
Článek

Tradiční festival, konající se asi 120 kilometrů od hlavního města Soulu, vyvrcholil minulou sobotu a pokračovat bude až do 28. ledna. Hlavním lákadlem je bezesporu chytání pstruhů nacházejících se pod ledem, bohatý program však nabízí spoustu dalších aktivit.

„Je tady asi 60 různých programů. Festival je velmi populární nejenom mezi místními lidmi, ale také mezi zahraničními turisty,“ řekl agentuře Reuters starosta Hwacheon County Choi Moon-Soon.

„Letos se navíc v okrese Pchjongčchang ležícím v provincii Kangwon konají zimní olympijské hry. Očekáváme, že turistů sem proto přijde ještě mnohem víc než v minulých letech a my jsme připraveni je uvítat,“ dodal.

„Myslím, že jsme rybařili zhruba hodinu a už máme chycených pět ryb. Je tady spoustu různých aktivit. Všechny ryby, které chytíme, navíc můžeme sníst. Dokonce tady mají grily, na nichž si je rovnou můžeme upéct,“ svěřil se sedmatřicetiletý americký turista Stuart Neillo.

Reklama

Výběr článků

Načítám