Hlavní obsah

Obžerství, nebo recese? Festival nezdravé životosprávy přilákal stovky lidí

Právo, Aleš Honus

Není gastrofestival jako gastrofestival. Ten, který se už deset let koná v Sedlnicích na Novojičínsku, stojí opravdu za to. Konají se na něm soutěže v pojídání jitrnicového prejtu a vepřových žeber, zápasy dívek v kroupách, samozřejmostí je ochutnávka nejtučnějších zabijačkových specialit. Nejodvážnější návštěvníci si mohou nechat přeměřit své „špeky“ anebo se nechat zvážit a zúčastnit se tak soutěže o nejtěžšího návštěvníka.

BEZ KOMENTÁŘE: Festival obžerství BučekfestVideo: Aleš Honus, Právo

 
Článek

Letošní desátý ročník Bučekfestu, festivalu nezdravého způsobu života, se konal v neděli 2. října a opět přilákal stovky hladovců ze širokého okolí.

Festival začal původně jako recese, ale ukázalo se, že na něj chodí stále více lidí, kteří si raději dají zabíjačkové speciality než zeleninový salát. Aby nebyli diskriminovaní vegetariáni, pořadatelé do areálu umístili i stánek místního farmáře se zeleninou a mezi soutěže zařadili i klání v pojídání mrkve. Ale nedá se nic dělat, maso je maso, a to v nabídce převládá.

Foto: Aleš Honus, Právo

Jedním z lákadel Bučekfestu byla soutěž v co nejrychlejším zkonzumování půl kila prejtu holýma rukama.

Jak řekl starosta Sedlnic František Jordánek, Bučekfest vznikl původně jako recesistická reakce na různé přehlídky propagující zdravý životní styl, zdravý pohyb a stravování bez tuku, cukru, cholesterolu a dalších údajně škodlivých látek.

„A tak jsme se před lety rozhodli, že uděláme něco opačného, že uděláme přehlídku nezdravého životního stylu. Takže je to určitě recese, ale na druhou stranu většina lidí tady bohužel, nebo bohudík na to nezdravé jídlo chodí,“ řekl starosta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám