Hlavní obsah

Obří jackpot 1,5 miliardy korun vyhrála skotská pošťačka

LONDÝN

Šťastnou výherkyní v mezinárodní loterii Euromiliony, ve které o víkendu padl rekordní jackpot ve výši 35,4 miliónu liber (asi 1,467 miliardy Kč), se stala čtyřicetiletá skotská poštovní úřednice Angela Kellyová. Připouští, že je z toho ještě v šoku, ale již vzkázala spolupracovníkům, že po dvacetiletém působení na poště s prací definitivně končí.

Článek

Podle zpravodajské stanice BBC by ženě při jejích dosavadních příjmech trvalo 1500 let, něž by vydělala vyhranou částku. Kellyová dosud žije sama se čtrnáctiletým synem Johnem ve skromném bytě v městečku East Kilbride ve východním Skotsku. Za sázenku zaplatila jen 1,5 libry.

"Nebyla jsem s to něco říct. Jen jsem odsunula svou židli a položila hlavu na kolena, protože jsem byla tak ohromená," řekla žena na středeční tiskové konferenci v Airthu. Na otázku, jak hodlá s penězi naložit, odpověděla, že neplánuje nějaké ohromné výdaje. Chce si v prvé řadě koupit ve Skotsku rodinný domek, nové "normální" auto střední třídy a jet se synem do Kanady a na Havaj.

Kellyová odmítla sdělit, zda se o peníze nějak podělí s manželem Gerrym, se kterým již osm let nežije, ale se kterým se dosud nerozvedla. Podle místních komentářů jí britská legislativa umožňuje samostatně nakládat s takto nabytými penězi.

Že je nesmírně bohatá zjistila až tři dny po losování čísel, dokdy nechala vítěznou sázenku ve své kabelce, kterou bezstarostně ponechávala volně ležet na pracovišti i jinde. "Ani nezačala vyskakovat radostí. Dala vařit vodu na čaj a náhle rychle odběhla na záchod," řekl jeden z jejích spolupracovníků v Glasgow k okamžiku, kdy si Kellyová vítězství v loterii uvědomila.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám