Hlavní obsah

OBRAZEM: Příjezd oslabené Cannonball rallye do ČR

Novinky, Jakub Kynčl
PRAHA

Očekávaný příjezd slavné rallye milionářů Cannonball 8000 do Prahy poznamenal zátah, který na jezdce udělali němečtí policisté. Ti si vybrali ve své vlasti několik míst, o kterých věděli, že jimi bude rallye projíždět, rozdávali pokuty, obraceli řidiče pryč z Německa a přibližně 25 posádkám zabavili na jeden den vozidla. Šťastlivců, kteří dojeli do Prahy na čas, tak bylo jen velmi málo.

Článek

První auta rallye Cannonball 8000 se měla dostávat do Prahy okolo druhé hodiny odpolední. To se sice potvrdilo, ale naprostá většina skupiny necelých sta aut, která se dostala do ČR, přijela až ve večerních hodinách. Většina z nich totiž nabrala v důsledku německého zátahu přibližně pět hodin ztráty.

Mezi vozy, které dorazily na čas, nechybělo ani jedno Ferrari. Foto: NOVINKY/Jakub Kynčl

"Němečtí policisté pokutovali posádky naší rallye jak jen mohli. Odvolávali se zejména na nějaký nový zákon, že přes jejich zemi nesmějí projíždět automobily účastnící se podobných rallye. Může za to ten smutný incident, který se udál během letošního ročníku Gumball rallye, při kterém zahynuly dvě osoby," řekl Novinkám jeden z pořadatelů.

Trocha humoru musí být... Foto: NOVINKY/Jakub Kynčl

"Bohužel je německým policistům zcela jedno, že jsme úplně jiná rallye než Gumball. Naši řidiči neporušují předpisy a cestu skrz Evropu podnikají pro radost. Dle našich informací přibližně 25 posádek přišlo o svá vozidla, která jim policisté na 24 hodin zabavili. Prý jim k tomu dává nějaký zákon pravomoc, tak nevím, co si o tom myslet. Dalších mnoho posádek otočili směrem pryč z Německa, a tak se mnoho vozů musí dostat do Prahy jinou cestou," pokračoval pro Novinky britský pořadatel.

"Uvítací výbor" v celé své kráse... Foto: NOVINKY/Jakub Kynčl

"Někteří řidiči vozů se z té šlamastiky dostali velmi pohotově. Policistům řekli, že vystavovali své auto na frankfurtském automobilovém veletrhu a opravdu jim bylo umožněno jet dál. Někteří se snažili policisty přesvědčit, že jedou autem na obyčejnou dovolenou, ale to zcela nezabíralo. Někteří stihli sundat četné nálepky z aut a ti projížděli poměrně bez potíží. Ti, kteří ale vyjeli jako jedni z prvních žádný problém neočekávali a na zátah doplatili. Auta budou vydána některým z nich až zítra. Nikoho přitom neohrožovali a ani nepřekračovali povolenou rychlost," uvedl posmutněle pořadatel.

Okolo hotelu Corinthia Towers se bylo v sobotu navečer nač dívat. Foto: NOVINKY/Jakub Kynčl

Mladíci dorazili bez potíží

"Tohle je naše první Cannonball rallye a jsme rádi, že probíhá zatím bez potíží," řekla Novinkám dvojice mladíků ve štramáckém oblečení, která do Prahy přijela ve stříbrném Lotusu. "Akorát v Německu jsme museli sloupat nálepky, aby nedělali policisté problémy, jinak ale pohoda," řekl Novinkám jeden z mladíků chvíli předtím, než si se svým kamarádem zapózovali před jejich autem.

První rallye těchto mladých Britů se obešla bez komplikací. Foto: NOVINKY/Jakub Kynčl

"Já už jedu Cannonball potřetí a můžu říci, že je to super zážitek. Projedete si Evropu a potkáváte se stále s téměř stejnou partou, mnoho lidí jezdí tuhle rallye pravidelně. S policií jsem za celou cestu žádné problémy neměl, jen tady asi kilometr od hotelu mě zastavili, že nemám zapnutá světla. Usmál jsem se, zaplatil a pokračoval dál do hotelu," řekl pro Novinky jeden z anglických jezdců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám