Hlavní obsah

Obézní Američany možná v restauracích brzy neobslouží

– NEW YORK
Novinky, jky, Novinky, Daily Telegraph

Restaurace ve státě Mississippi bude možná trápit chystaný zákon. Zatím je pouze ve fázi návrhu, ale již nyní děsí nejen mnoho provozovatelů restaurací, ale i zákazníků. Nový zákon by dovolil zdravotním ispektorům odebrat licenci jakékoliv restauraci, která by opakovaně obsloužila extrémně obézní osoby. Informoval o tom deník Daily Telegraph.

Článek

Dvě třetiny dospělých občanů státu Mississippi trpí nadváhou, přičemž stav 30 procent z nich je označován dokonce už jako obezita. Není příliš pravděpodobné, že by se návrh nového zákona uchytil, přinejmenším ale opět vyvolá debatu o tamějším zdravotnickém systému. Stát totiž ročně vydá v přepočtu více než čtyři miliardy korun ročně za léčení nemocí a obtíží přímo souvisejících s obezitou.

"Věřím, že to přitáhne pozornost k tomuto problému. Nikdo tu s tím nic nedělá. Jenom chodí do bufetů a přejídají se," řekl Ted Mayhall, jeden z politiků, kteří s návrhem přišli.

Analytik Centra pro svobodu zákazníků Justin Wilson se ovšem jeho návrhu doslova vysmívá: "Už jsem viděl hodně šílených zákonů a tento obsahuje té šílenosti opravdu pořádné sousto. Literárně řečeno."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám