Hlavní obsah

Oběd může být i adrenalinovým zážitkem. Jedli jsme v padesáti metrech nad zemí

– Praha
Novinky, Kristýna Léblová

Už tradičně v září dorazila do Prahy gastronomická pecka v podobě jídla v oblacích. Kamera Novinek vyrazila na oběd do Riegerových sadů, kde je připravena plošina, co vyveze do vzduchu až dvaadvacet strávníků pomocí jeřábu. Nad Prahou se podávají pokrmy od věhlasného portugalského šéfkuchaře.

Pauza na oběd může být i adrenalinovým zážitkem. Jedli jsme v padesáti metrech nad zemí Video: Novinky

 
Článek

Pokud se nebojíte výšek, máte adrenalin naopak rádi a rádi se dobře najíte, je pro vás Večeře v oblacích tím pravým gastronomickým zážitkem.

Vzhledem k tomu, že se menu podává dost vysoko, dbají organizátoři na bezpečnost. Strávník se posadí na polohovatelném křesle, kde ho personál doslova přikurtuje hned dvěma pásy.

Foto: Novinky

Pohodlné sedačky mají několik pásů k zajištění bezpečnosti strávníka.

„Pokud se někomu udělá špatně nebo potřebuje nutně na toaletu, okamžitě sjíždíme dolů, to není problém,“ řekl Novinkám provozovatel Večeře v oblacích Pavel Šperger s tím, že už asi dvakrát musela plošina sjet s hosty dolů. Ovšem ne kvůli nevolnosti hostů, ale kvůli špatnému počasí a silnému větru.

Jídlo se v takovém případě hostům servíruje v zastřešeném stanu, kde je i improvizovaná kuchyně.

Gastronomické pochoutky připravil portugalský kuchař Manuel Lino. Sekundoval mu šéfkuchař pražské restaurace Gallery 44 René Vokurka.

Foto: Novinky

Menu vytvářel portugalský šéfkuchař.

Jako první se servíruje dashi, japonský rajčatový vývar doplněný krevetou, pórkem a olivami, následuje dvoubarevná quinoa s grilovanou mrkví, hovězí entrecote (rib eye) s pečenými kaštany a morkem. Dezert je v podobě zmrzliny s balsamikem a s pusinkou z červené řepy.

Zážitek Dinner in the Sky se pořádá ve 40 zemích světa. Najíst se v Praze můžete do 22. září.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám