Hlavní obsah

O kondomy ve spreji je ohromný zájem, zatím ale nefungují

LONDÝN

Kondomy ve spreji se staly předmětem ohromného zájmu na internetu poté, co o nich padla zmínka v seriálu Policie New York. Bohužel ale tyto kondomy možná nikdy nebudou na prodej, protože jejich vynálezce přiznává, že se mu zatím nepodařilo překonat některé technické problémy pří výrobě.

Článek

Slovní spojení „kondom ve spreji“ se dostalo na druhé místo v Google Trends, internetovém nástroji, který analyzuje, co lidé nejvíc vyhledávají na webu.

Jak uvádí Daily Telegraph, v seriálové epizodě Policie New York, která odstartovala zájem o kondomy ve spreji, se objevila zmínka o latexovém reziduu (který pomůže vyřešit vraždu). Bohužel ale v tomto případě scénáristé projevili nadměrný optimismus.

Projekt kondomů pokračuje neúspěšně

Jan Vinzenz Krause z německého institutu pro vývoj kondomů upoutal zájem světového tisku, když v roce 2006 zveřejnil svůj vynález. Hledal dobrovolníky na testování a řekl, že doufá, že kondom bude uveden do obchodů do roku 2008. Teď se však zdá, že slibný projekt možná bude zcela ukončen.

Na stránkách Krause se doslova píše: „Zůstává nejasné, zda se nám podaří vyřešit technické problémy a zda je pokračování v tomto projektu ještě vůbec finančně zdůvodnitelné.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám