Hlavní obsah

Nová nejstarší dvojčata světa oslavila sté narozeniny

– Spa
Novinky, Dagmar Plecháčová

Nejsou tomu ani dva týdny, co svět obletěly fotografie vitálních Francouzek Raymonde a Lucienne Watteladeových, které společně slavily 98. narozeniny. Dámy se oficiálně staly nejstaršími dvojčaty na světě. Několikanásobné prababičky si ale prvenství zřejmě moc dlouho neužijí, z Belgie se totiž ozvala jiná dvě dvojčata, která v sobotu oslavila rovných 100 let.

Článek

Jsou jimi opět dvě dámy, bydlí v domově důchodců v belgickém městě Spa a jmenují se Marie a Gabrielle. O této dvojici se média dozvěděla od jejich synovce, který si přečetl článek o Francouzkách Raymonde a Lucienne, které byly jako nejstarší dvojčata světa oficiálně uznány i Guinnessovou knihou rekordů [celá zpráva].

Nejmenovaný synovec poté informoval média, že jeho dvě tety se narodily v roce 1910 a stále se mají čile k světu. Belgická média nyní hrdě hlásí, že jejich Marie a Gabrielle musí být nejstaršími dvojčaty, i když jsou obě dámy původem z Francie.

Zdroj z Guinnessovy knihy uvedl, že se ženy budou muset registrovat a následně bude jejich žádost prozkoumána a posouzena. Sestry však sdělily, že se o zápis příliš nezajímají.

Učitelka a kloboučnice

Marie, která pracovala jako učitelka, se později provdala za ředitele školy, a stala se tak paní Hendrixovou. Gabrielle Vaudremerová vyráběla klobouky, které jí prý učarovaly už od útlého mládí. Ani jedna však neměla děti, přesto na oslavu jejich narozenin dorazilo na 150 gratulantů, včetně více než dvaceti členů rodiny.

Jako na každém správném narozeninovém večírku oslavenkyně popíjely šampaňské a pochutnávaly si na dortu. Mimo jiné dostaly i sto rudých růží a popřát jim přišel osobně také starosta města Spa.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám