Hlavní obsah

Nová hvězda internetu umí hrát na housle, klavír a citeru současně

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tchajwanská dívka, která umí hrát na tři nástroje najednou, přilákala pozornost celého světa. Její video, na kterém hraje na housle, klavír a citeru, přitáhlo během tří týdnů více než čtyři milióny diváků.

Článek

Shara Lin se stala novým objevem internetu. Svůj talent ukázala, když dokázala píseň „Dancing Diva“ popové zpěvačky Jolin Tsai zahrát na tři nástroje najednou, na housle, klavír a citeru.

Své představení připravila tato 25letá umělkyně před více než rokem. Známou písničku upravila během pěti dnů v rámci hudebního setkání, které experimentovalo se začleněním klasické hudby do tchajwanského popu.

„Myslím, že nejnáročnější je hrát na citeru a klavír zároveň. Zkoušela jsem to mnohokrát, než jsem došla k tomuto rozmístění, kdy mám klavír po své levé ruce a citeru po pravé. Přála bych si, aby se mé oči mohly rozcházet. Alespoň jednou rukou totiž musím hrát pocitově,“ řekla pro agenturu Reuters Lin.

Na klavír hraje od svých tří let. Její láska k hudbě ji rychle přivedla k dalším nástrojům, umí tak hrát na housle, citeru, kytaru a foukací harmoniku.

„Když lidé viděli mé video, usoudili, že mám ještě nohou hrát na buben a foukat na harmoniku. Rozhodně se o něco takového pokusím, pokud ještě dostanu šanci,“ dodala Lin.

Reklama

Výběr článků

Načítám