Hlavní obsah

Nosorožec zaútočil na vůz ošetřovatelky v německém safari

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je neskutečné, že ošetřovatelka zvířat v německém Serengeti-Parku, safari v německém Hodenhagenu, vyvázla jen s modřinami a pohmožděninami. Do jejího hatchbacku se totiž pořádně opřel nosorožec, který auto hned třikrát otočil na střechu.

Foto: zoousti.cz

Na ošetřovatelku v německém Serengeti-Parku zaútočil nosorožec (Ilustrační foto).

Článek

Návštěvník safari Serengeti-Park v Dolním Sasku natočil v úterý video, když byl svědkem útoku nosorožce na vůz ošetřovatelky. Zvíře do auta narazilo svým rohem a posléze jej dál tlačilo a obracelo.

Útok potvrdil i manažer safari Fabrizio Sepe, který pro deník Bild uvedl, že ošetřovatelka vyvázla jen s modřinami a pohmožděninami. Co 30letého nosorožčího samce Kusiniho k útoku vedlo, není jasné. Zvíře v parku žije posledních 18 měsíců a stále si na nové prostředí zvyká.

Nejedná se o první útok v parku

Sepe připustil, že Kusiniho by možná bylo vhodnější umístit do zoo, na stranu druhou je nosorožčí samec pro safari velmi cenný.

Nosorožec pro návštěvníky údajně nebezpečný není, protože se s nimi prakticky nedostane do styku.

Novinové titulky přitom na začátku tohoto roku plnil Serengeti-Park v souvislosti s podobným incidentem. Tehdy utrpěl zranění ošetřovatel, který se dostal do křížku s dvojicí lvů.

Reklama

Výběr článků

Načítám