Hlavní obsah

Norská televize bude vysílat dvanáctihodinový přenos přílivu a odlivu

Novinky, lpl

Jste už unaveni ze všeho stresu a rychlého životního tempa a ani pořady v televizi vám nepřináší kýžený klid? S řešením přišla norská televize NRK, která má v plánu vysílat dvanáctihodinový přenos přílivu a odlivu, a to bez přerušení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry úžiny Saltstraumen Video: Reuters

 
Článek

Takzvané „loudavé“ pořady nejsou pro NRK novinkou. Už od roku 2009 experimentuje televize s živými přenosy, které mají diváky uklidnit. A tak byla na jejich kanálu k vidění například sedmihodinová cesta vlakem od východu na západ Norska, šestidenní výlet lodí od jihu k severu, dvanáctihodinový návod, jak plést nebo základy stříhání ovcí.

Diváci si tento typ pořadů natolik oblíbili, že televize nyní plánuje vysílat půl dne živě záběry z norské úžiny Saltstraumen, ve které se voda prohání neuvěřitelnou rychlostí 40 kilometrů za hodinu, a která se nachází asi 80 kilometrů od polárního kruhu.

Vysílání bude probíhat 20. května od poledne až do půlnoci. Show budou provázet tichá hudba, dva moderátoři a odborníci, kteří vysvětlují historii, geologii a povahu Saltstraumenu.

„Lidé konečně zažijí u sledování pořadu klid,” sdělil serveru The Guardian moderátor pořadu Gisle Forland.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám