Hlavní obsah

Nor přidělal mrtvému praseti motor a použil ho jako plavidlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KRISTIANSAND

Aktivisté za práva zvířat nemohou přijít na jméno norskému komikovi, který přidělal k tělu mrtvého prasete motor a udělal si z něj loď. Kristopher Schau navíc za pomoci svých kolegů nafoukl krysy a křečky héliem, aby z nich měl "organické balónky".

Foto: Tomáš Vítámvás

3. Mistrovství světa ve stolních hokejích, Wodzislaw Śląski, Polsko

Článek

Zvířata explodovala a kusy jejich těl se rozlétly mezi diváky festivalu v Kristiansandu, informuje zpravodajský server Ananova.

Po výstupu s prasetem coby lodí řekl Schau publiku: "To je jedna z nejúžasnějších věcí, co jsem kdy viděl." Bojovníci za práva zvířat z Kristiansandu však byli jeho vystoupením maximálně rozčílení. "Jsem rozezlen, ale ze všeho nejvíc jsem asi smutný. Myslím si, že je strašně smutné, když se lidé baví něčím takovým," řekl jeden z aktivistů, Ragnar Ommundsen.

Norská organizace bojovníků za práva zvířat poslala stížnost rádiu NRK, které Kristophera Schaua zaměstnává. Komika to ovšem nijak nerozhodilo a bezlítostně prohlásil: "Jestli s tímhle mají problémy, měli by si stěžovat i na děti, které si hrají s jídlem. Já doufám, že si po mé smrti ze mě někdo udělá flotilu."

Reklama

Výběr článků

Načítám