Hlavní obsah

Nor nalezl plechovku v žaludku tresky

– OSLO

Norská rodina z Bergenu na západě země při kuchání ryb připravovaných k večeři našla v žaludku jedné tresky plechovku od Coca Coly. Ryba s ní evidentně nějakou dobu žila a nezdálo se, že by kvůli tomu měla výrazné problémy.

Článek

"Poznal jsem, že na ní nebylo něco v pořádku,"vyprávěl Stig Skaar, "tu rybu jsem v přístavu koupil snad i proto, že měla takový jakoby legračnější tvar," dodal otec rodiny.

Ryba vážila dva kilogramy a nevypadala příliš vypasená. Dospělá treska váží přibližně šestinásobek. Nor ji koupil proto, že při vlastním lovu na udici nic nechytil.

Plechovka byla jen trochu pomačkaná a zabírala téměř celé místo v žaludku, proto ryba nemohla přijímat jinou potravu. "Je to naprosto neuvěřitelné, že spolkla něco podobného," podivil Nor. 

Nepřežila by

Není jasné, jak mohla ryba pro ni poměrně velkou plechovku, hozenou zřejmě do vody, vůbec spolknout. Už vůbec není zřejmé, jak by se tak velkého sousta, které evidentně nešlo strávit, mohla zase zbavit. Nečekal ji tedy žádný radostný osud, i kdyby se jí podařilo uniknout rybářům.

Podle norského listu Lergens Tidende není tento jev ničím výjimečným. Tresky jsou známy svou dravostí a neschopností rozlišit, co zrovna požírají. Lovci v minulosti našli v útrobách tresek kus lidské hlavy, šest housek na hamburgery nebo šestikilovou vydru.

Reklama

Výběr článků

Načítám