Hlavní obsah

Nic než pravda: Rasista nechtěl přiznat, že se mu líbí černošky, a vyletěl

Novinky, jky
PRAHA

Přestože další díl reality show Nic než pravda naplňuje spíše emotivní příběh Karla Grubera, tak o nejzajímavější moment pořadu se postaral soutěžící z minulého dílu Michal Mravec. Teprve otázky za 200 tisíc korun byly pořádně tvrdé a poslední z nich se mu také stala osudnou. Vnitřní boj totiž vyhrála falešná hrdost a ne pravda.

Článek

Třicetiletý Michal Mravec je bývalý skinhead, který měl a stále ještě má velmi radikální názory. Nyní se už podle svých slov sice uklidnil, ale stěžejní názory zůstaly. To jasně dokázal hned v prvních minutách pořadu, kdy mimo jiné řekl, že černoši podle něj nemají v Evropě co dělat.

To, že přiznal, že v dřívějších dobách hajloval, asi po minulém díle nikoho nepřekvapilo. Že radikalita názorů ovšem neustupuje, naznačila právě otázka, ve které Michal jasně naznačil, že by podle něj měl každý žít tam, kde se narodil. Jenže jedna věc je něco hlásat a druhá se tím řídit.

"Líbí se vám černošky?" zněla Michalova osudná otázka, na kterou se rozhodl odpovědět záporně. Jenže polygraf vyhodnotil jeho odpověď jako lež, a on si tak místo 200 tisíc korun neodnesl ani halíř.

Utlačovaný a skromný

Nejdelší dobu strávil na obrazovce Karel Gruber (31) z Plzně. Nejtvrdší otázky se týkaly především jeho dětství a vztahu s matkou. Nepříliš lichotivá slova potvrdil i otec, který byl na místě přítomen. „S manželkou jsem se už rozvedl, šťastně rozvedl,“ konstatoval ve studiu.

:. Soutěžící Karel Gruber v pořadu Nic než pravda. Zdroj: TV Prima

Karel zavzpomínal na dobu, kdy ho matka fyzicky i psychicky týrala. „Mlátila mě různými předměty, prostě tím, co měla zrovna po ruce,“ řekl smutně. Otec se synem souhlasil. „Bylo to většinou, když jsem byl pryč. Když jsem byl doma, bránil jsem tomu – a taky jsem nějakou chytil. Manželce jsem však ránu nikdy nevrátil,“ vzpomínal otec.

Divné chování matky však rodinu rozložilo rodinu ve vícero směrech. Do dnešní doby Karel vůbec nevychází se svým bratrem, kterého měla jeho matka velmi ráda a byla na něj hodná. Se svou sestrou má lepší vztah, ačkoliv její přítel mu není vůbec sympatický. Vysoké sebevědomí už asi nikdy mít nebude, ale aspoň je díky pořadu Nic než pravda o 50 tisíc korun bohatší.

Justiční chaos udělal ze ženy samotářku

Pořad uzavřela Lenka Makrlíková (44) z Litoměřic. Ani její dětství nebylo příliš šťastné. Několikrát se stala obětí únosů, únoscem byl však vždy jeden z rodičů. Předcházely tomu jejich dlouhodobé neshody.

„Táta chtěl, abych byla u něj, a matka zase, abych byla s ní. Otec měl rozsudek ze Slovenska, kde v tu dobu žil, který mě svěřil do jeho péče. Matka měla stejný rozsudek z České republiky,“ popisovala Lenka, jak se stala obětí justičního chaosu.

„To vyústilo v to, že otec přijel a unesl mě na Slovensko. Po nějaké době tam přijela matka a unesla mě zase zpět do Česka,“ popisovala co se dělo v době, kdy jí bylo pouhých pět let. Celý příběh Lenka Makrlíková odhalí až příští pondělí v dalším pokračování pořadu Nic než pravda.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám