Hlavní obsah

Než aby zmeškal, raději šel do práce 20 kilometrů pěšky. Od zaměstnavatele dostal nové auto

Novinky, tcs

Americký student Walter Carr získal po dlouhé době práci. Cenil si jí natolik, že když se mu rozbilo auto, neváhal ani vteřinku a celou noc šel pěšky, jen aby přišel včas. Snahu mladého muže ocenil i zaměstnavatel, když mu v úterý daroval nové auto.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Walter Carr pochází z New Orleansu, musel se však s rodinou přestěhovat do Birminghamu ve státu Alabama poté, co jejich dům zničil hurikán Katrina. Studenta, který dlouho nemohl získat práci, zaměstnali jako výpomoc u stěhovací firmy Bellhop. V sobotu 14. července měl poprvé pomáhat se stěhováním. Jenže den předtím se mu rozbilo auto.

Místo toho, aby zavolal do práce, že nebude moci přijít, Walter se rozhodl, že do Pelhamu na předměstí Birminghamu vyrazí pěšky. Ze svého bydliště v Homewoodu to měl zhruba 32 kilometrů. Aby to do rána stihl, vyrazil mladík krátce po půlnoci.

Jenny Lameyová s Walterem Carrem v jeho novém voze

Jenny Lameyová, která se ten den měla stěhovat, a její manžel Chris se vzbudili ještě před šestou hodinou ráno, aby připravili poslední věci na stěhování. Z příprav je vyrušil zvonek o půl sedmé. Tak brzy ráno to přece nemohli ještě být stěhováci. Za dveřmi stál policista a vedle něj Walter Carr.

Strážníci ve svém voze narazili na Carra nad ránem, kdy měl mladý muž v nohách zhruba dvě třetiny své cesty. Když se od něj dozvěděli, co dělá v noci venku, vzali ho muži zákona na snídani. Následně si ověřili jeho příběh a odvezli Waltera přímo do Pelhamu.

Zvýšil nám laťku, prohlásil vděčný šéf

Ohromená Lameyová ujistila policisty, že Walter může zůstat u nich, dokud nedorazí jeho kolegové. Nabídla mladíkovi, aby si před stěhováním odpočinul. Walter to ale odmítl a rovnou se pustil do příprav na stěhování. Když dorazili další stěhováci, jejich šéf byl potěšen, že Waltera vidí.

„Brigádníci se prý často vůbec neukážou a nechají stěhováky na holičkách,“ napsala Lameyová ve svém příspěvku, který se stal téměř okamžitě virálním. Během několika hodin dosáhl několika tisíc sdílení.

Walter dostal nový vůz. Kamery nesměly chybět.

V úterý Walterův přístup k práci ocenil i šéf stěhovací firmy Luke Marklin. Osobně přijel do Homewoodu, aby studentovi předal nové auto. „Jsem rád, že jsem ve stejném teamu, jako je Walter. Nastavili jsme v naší práci vysokou laťku a on ji ještě zvýšil,“ prohlásil Marklin.

A protože Američané milují velké příběhy obyčejných lidí, má ten Walterův ještě dohru. Dříve, než dostal auto od svého zaměstnavatele, založila Jenny internetovou sbírku, aby si mohl Walter auto nechat spravit. Cílem bylo vybrat 2000 dolarů (zhruba 44 000 korun). Za tři dny se vybralo téměř 38 000 dolarů (zhruba 842 000 korun). Co s nimi Walter udělá, není jasné.

Reklama

Výběr článků

Načítám