Hlavní obsah

Němec schoval své poslední úspory, aby je nepropil

BERLÍN

Pětatřicetiletý Němec zakopal peníze uprostřed parku. Údajně si tak chtěl znemožnit přístup k finančním prostředkům ze strachu, aby je nepropil.

Foto: Dagmar Šnajdarová
Článek

Obyvateli Berlína již delší dobu činilo potíže odolat alkoholu a nedotknout se lahve. Poté, co mu pití začalo nepříjemně lézt do peněz a finančně ho ruinovat, rozhodl se, že s opíjením skoncuje.

Vytyčený cíl se však brzy ukázal jako nedosažitelný pro letitého alkoholika, který se po několika neúspěšných pokusech uchýlil k radikálnějšímu řešení a v parku zakopal stoeurovou bankovku, v té době jediné jeho peníze.

Marně zryl celý park

Uběhl sotva týden a vidina alkoholového opojení přeci jen  zlákala německého nešťastníka, který měl ten den zrovna narozeniny. S prázdnou kapsou se ale špatně oslavuje, a tak mu nezbylo nic jiného, než najít pečlivě uschované peníze v zemi.

Do parku se vydal pod rouškou tmy a dal se do zdlouhavého kopání, až zryl takřka celý porost, ovšem bez výsledku. Z nočního výkonu ho vyrušili až policisté, kteří vrátili rozkopaný pozemek do původního stavu. Nevítaný návštěvník vytoužené peníze nenašel a ani si s nikým ten večer nepřiťukl.

Reklama

Související témata:

Související články

Chcete miminko? Pijte víno!

Ženám, které vůbec nepijí alkohol, trvá déle, než přijdou do jiného stavu, vyplývá z nové studie dánských vědců. Z těch ostatních pak ženy, které pijí víno,...

Vědci: Za pupky skutečně může pivo

Milovníci pěnivého moku omlouvají pneumatiky v pase, které hyzdí jejich jinak urostlou postavu, nejrůznějšími způsoby. Odmítají si přitom připustit jediné,...

Výběr článků

Načítám