Hlavní obsah

Někteří žadatelé o práci už musí ukazovat i své uši

Novinky, Jakub Kynčl
PEKING

Získat práci není v dnešní době úplně jednoduché. Některé firmy si jsou toho dobře vědomé a zvyšují své požadavky na pracovníky. V Číně to zašlo ale trochu daleko. Jedna firma se stavebními materiály totiž žádá zájemce o práci, aby jim při interview ukázali své uši.

Foto: Profimedia.cz

Než půjdete na pracovní pohovor, tak si raději dobře vyčistěte své uši.

Článek

Firma sídlící ve městě Jü-han tvrdí, že se při přijímacím pohovoru pouze chce ujistit, že vzhled zaměstnance nebude mít negativní vliv na zákazníky. Paní Li, která přijímací pohovor na pozici sekretářky podstoupila, byla prý požadavkem na ukázání uší zcela ohromena.

"Měli jsme příjemný rozhovor, když z ničeho nic na úplném konci vyřkl pracovník firmy požadavek, abych mu ukázala své uši," řekla paní Li pro tamější plátek Chutian. Žena nakonec podivný požadavek splnila, jelikož danou pozici chtěla zoufale získat.

Jeden z pracovníků firmy, který za přijímací pohovory zodpovídá, uvedl, že obličejové vzezření včetně uší je pro firmu velmi důležité. Vzezření podle něj hraje velkou roli, jak jsou pracovníci firmy přijímáni zákazníky. "Dobrý obličej pomáhá tomu, aby měli klienti o naší firmě dobré mínění," zakončil rozhovor pracovník firmy pan Lin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám