Hlavní obsah

Nejtrapnější oblečení do kanceláře: tílko a žabky

Novinky, Famous

Nákupy letního oblečení do práce svádí k výběru pohodlných kousků, kterými člověk s přehledem oslní na pláži či při procházce turistickou metropolí. Jenže podle amerických odborníků se tyto kusy oděvu naprosto nehodí do práce a působí jeho majitelům zbytečné komplikace. V tílku na ramínka či žabkách si může žena trhnout maximálně ostudu a působit dost nevěrohodně.

Článek

Také viditelné spodní prádlo na pracovišti nevzbuzuje vzrušení, ale spíše rozpačité reakce. Žabky jsou v horkých dnech sice praktické, neboť v nich nohy maximálně dýchají, ale jsou do práce stejně nevhodné jako havajské potisky a plážové šortky.

"Co nosíme v práci, o nás mluví velmi jasně," věří Norma Gaffinová z personální společnosti Monster. "Chcete vypadat jako čtrnáctiletý výrostek? Jak vážně vás lidé můžou brát, kdy na vás vidí především vaši podprsenku? Nebo když nosíte žabky, kdy vás slyší pět minut dopředu, než vás uvidí?"

Pokud tak chce člověk dle Gaffinové vzbuzovat více zodpovědnosti a samostatnosti na pracovišti, musí se oblékat přiměřeně. "Člověk se chová velmi odlišně, když nosí pyžamo a když nosí oblek. Když se to odráží byť jen na vašem hovoru po telefonu, kdy vás ani lidé nevidí, jaký vliv to bude mít, když vás uvidí?" vysvětluje v otázkách odbornice na profesionální odívání.

Výsledky studie společnosti Monster je založena na průzkumu mezi osmnácti tisíci zaměstnanců a personalistů různých společností. V nich jasně vyšlo najevo, že mezi nejhorší letní oděvy na pracovišti patří: tílka, vytahaná trika, vylézající a viditelné spodní prádlo, havajské potisky, kraťasy a žabky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám