Hlavní obsah

Nejstarším žijícím manželům na světě je dohromady 208 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stoosmiletý Masao Macumoto a stoletá Mijako Macumotová jsou v manželském svazku už neuvěřitelných 80 let a podle Guinnessovy knihy rekordů jsou momentálně nejstarším žijícím párem na světě. „Manželství vydrželo tak dlouho především díky mé trpělivosti,” vysvětluje s úsměvem na tváři Mijako.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nejstarší manželský pár na světěVideo: Reuters

 
Článek

Macumotovi jsou manželi od října roku 1937, což z nich podle Guinnessovy knihy rekordů dělá nejstarší žijící manželský pár na světě.

Z certifikátu, který nedávno obdrželi v domově důchodců, kde momentálně bydlí, byli nesmírně nadšení. „Jsem tak šťastná, že musím brečet,” svěřila se agentuře Reuters Mijako.

„Vstoupili do poslední kapitoly svých životů. Byla pro ně čest obdržet tuhle cenu. Byla bych ráda, kdyby nadále pokračovali ve svých mírumilovných životech,“ řekla jejich dcera Hiromi.

Japonci se podle tamního ministerstva zdravotnictví dožívají průměrně 84 let. To je podle agentury Reuters druhé nejvyšší číslo na světě. Ještě o něco málo více se dožívají lidé z Hongkongu.

Rekord nejstaršího manželského páru na světě drží Norové Karl a Gurdren Dolvenovi, jimž bylo v roce 2004, kdy Gurdren zemřela, v součtu 210 let, jeden měsíc a 34 dnů.

Reklama

Výběr článků

Načítám