Hlavní obsah

Nejpotetovanější žena světa se dostala do knihy rekordů

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sacramento

Američanka Julia Gnuseová se objeví v novém vydání Guinnessovy knihy rekordů jako nejvíce potetovaná žena světa. Gnuseová se zpočátku nechala tetovat hlavně z estetických důvodů. Chtěla tak zamaskovat jizvy na těle, které jí způsobuje nemoc zvaná porfyrie. Ta se projevuje mimo jiné tvorbou puchýřů, kůže navíc špatně reaguje na sluneční záření. Američance v současnosti tetování pokrývá 95 procent těla.

Článek

Obrázky na Juliině kůži jsou různorodé, od výjevů z džungle po karikatury oblíbených herců. Rekordmanka podle svých slov začala s tetováním u nohou, pokračovala na břiše, rukou a zádech.

Foto: Profimedia.cz

Oficiální zápis do Guinnessovy knihy rekordů.

Foto: Profimedia.cz

Indiánské motivy na rukou Američanky.

Američanka nyní přiznává, že se na tetování stala závislou. Všechna její tetování přitom vytvořit jediný tatér. Ten se stal za ta léta i jejím dobrým přítelem.

Foto: Profimedia.cz

Karikatury oblíbených herců na Juliině boku.

Gnuseová z Kalifornie uvedla, že puchýře se jí samozřejmě dělat nepřestaly, ale tělo pokryté obrazci je alespoň odolnější vůči slunci a zakrývá nepěkné jizvy. Jediný dostupný lék na svou nemoc Američanka odmítla, protože by jí hrozilo oslepnutí.

Reklama

Výběr článků

Načítám