Hlavní obsah

Nejkrásnější dívkou světa se stala úchvatná bruneta z Venezuely

Novinky, Jakub Kynčl, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Nejkrásnější dívkou světa pro rok 2011 se na soutěži Miss World stala 21letá Ivian Sarcosová z Venezuely. Češka Denisa Domanská nepostoupila ani do první patnáctky. Sarcosová byla korunována na závěr galavečera, který se tento rok odehrával v Londýně. To je pro Miss World opravdu symbolické místo, jelikož se zde před 60 lety v roce 1951 konal první ročník této soutěže krásy.

Článek

Přenos byl vysílán do 150 zemí celého světa a sledovala ho podle odhadů zhruba miliarda diváků u televizních obrazovek. Soutěže se účastnilo celkem 123 krásek z celého světa, které nakonec Sarcosová s jistotou porazila. Zajímavým faktem letos je, že více než polovina soutěžících byla schopná mluvit třemi či více světovými jazyky.

Foto: Profimedia.cz

Ivian Sarcosová krátce po vyhlášení Miss World 2011

Druhou příčku letos obsadila dívka z Filipín, 21letá Gwendoline Ruaisová. Bronzový post nakonec obsadila teprve 19letá Amanda Perezová z Portorika. Navzdory značným očekáváním, česká reprezentantka Denisa Domanská se nedokázala probojovat mezi nejkrásnějších 15 dívek.

Malým škraloupem na jinak krásné akci se však stala feministická demonstrace před budovou, kde se finále konalo. Feministky protestovaly proti porušování rovnoprávnosti žen, které podle nich soutěž Miss World představuje.

Miss World má 12 sourozenců

Sarcosová v současnosti pracuje pro rozhlasové a televizní vysílání. V budoucnu ale podle internetových stránek soutěže Miss World plánuje spolupráci s nestátními organizacemi a chce se zaměřit na děti. Dokonce už založila svou vlastní nadaci na pomoc mladistvým.

Foto: Profimedia.cz

Mezi trio nejkrásnějších dívek se letos neprobojovala ani jedna blonďatá dívka.

Sarcosová se narodila jako jedna ze 13 dětí a mezi její zájmy patří volejbal, horolezectví a turistika. Jak sama uvedla, zatím nejvíc je pyšná na chvíli, když jí bylo uděleno svaté přijímání.

Příští ročník soutěže Miss World se bude konat ve Vnitřním Mongolsku v Číně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám